Slutat med napp + gått på pottan

För ett par dagar sedan började Leo bita på sina nappar. Varje napp som gick sönder fick han själv kasta i papperskorgen. Han sa "köpa ny" några gånger men då försökte jag förklara att vi inte köper några nya, utan när man biter på de så går de sönder och man kastar och sen tar de slut. Vet inte hur mycket han förstod utav det men iallafall så köpte vi tre nya nappar (som inte han visste om), men de gick sönder lika snabbt och tillslut sa vi att napparna var slut och så fick han somna utan den kvällen. Första kvällen var han hysterisk, han skrek något otroligt högt och länge. Då erbjöd vi honom en ny napp, en sådan med gul sugdel (de ska hålla bättre), men den vägrade han snutta på, så hea satt bredvid honom till han somnade, utan napp. Nappen var ju hans trygghet och plötsligt hade han ingenting.
Nu, ett par dagar senare, så har han verkligen slutat helt. Han har inte haft napp på 4 dagar och hea behövde bara sitta med honom första kvällen. Jag är så himla stolt över honom!
Idag dessutom, så gjorde han både nummer ett och två på pottan! Vi har erbjudit pottan ett par gånger om dagen sedan han blev ett år gammal men han har alltid sagt nej. Idag måste han känt sig redo för när jag såg att han skulle göra nummer två så erbjöd jag pottan och han sa ja. Vi satt och läste lite bok för att det inte skulle bli en negativ situation :) han fick en pyjamas med blixten som lite belöning. Var egentligen en tänkt julklapp men ville belöna honom på något sätt så han förstod att han verkligen var duktig. Han kommer inte få present varje gång han gått på pottan, jag lovar ;)