24+5

tid och ork till att skriva något här är det dåligt med...
I måndags var vi hos barnmorskan, vi tog blodprov och jag ska nu börja äta järntabletter varannan dag eftersom värdet hade sjunkit lite, men det hände tydligen för nästan alla gravida. Vi mätte magen till 24cm och vi fick lyssna på lilla bebisens hjärta som slog i 155 slag/minut. Allting såg med andra ord jättebra ut och vi har nu bokat in alla tider ända fram till bf.
Barnmorskan frågade om jag känner bebisen ofta och JA, nästan hela tiden. Tycker det aldrig är en lugn stund i magen nu för tiden, när vi ska sova är det alltid extra kul att vända sig och sparka runt i magen så att somna tar lite längre tid än vanligt haha.
 
I onsdags gick vi upp tidigt för att hea skulle på jobbmöte i norrköping, han jobbar på ericsson här i stan genom ett bemanningsföretag och det skulle vara ett obligatoriskt möte för flera anställda i norrköping, så vi tänkte passa på att skaffa lite nya kläder som min mage kan klämmas in i. Mötet blev ju inte riktigt vad vi hade trott, hea och många andra fick kicken på grund av materialbrister hos ericsson... Det finns jobb, men inte material.
Så nu ska han vara hemma med garantilön i två veckor (uppsägningstiden), under dessa två veckor kan han bli inringd till olika städer till massa olika jobb han aldrig provat förut. Dessutom ska bemanningsföretaget ringa varje morgon mellan sex och sju för att se om hea är "tillgänglig" OM det skulle dyka upp jobb, svarar han inte när dom ringer så blir han utan pengar den dagen...? Det är säkert skitkul att få sparken pga arbetsbrist, och ännu roligare blir det om man får väckas varje morgon med att få höra att det "inte finns något jobb idag"... Ibland undrar man ju vad det finns för jävla nötter.
Ett jobb är ett jobb, jovisst, men fan alltså, hur mycket ska man behöva stå ut med..? Jag hade turen att bli fastanställd på ericsson, och har därför aldrig blivit in och ut skickad sådär hela tiden, men jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om företaget längre. Hela våran ekonomi blir helt jävla rubbad för att företaget kastar in och ut, nytt och gammalt folk oftare än en annan byter underkläder.
Jag skulle inte rekommendera ett jobb via ett bemanningsföretag till någon, det är alldeles för lätt att bli av med jobbet, eftersom man blir uppsagd några gånger per år hinner man aldrig samla några semesterdagar och får därför aldrig någon riktig semester med familj, man får ofta fel löner, och man är alltid livrädd att bli av med jobbet.
 
Jag hittade iallafall lite nya kläder och vi bokade tid för könsultraljud den 1a augusti, så det blev något positivt med dagen! När vi fått veta om det är en pojke eller flicka ska jag äntligen köpa lite fler bebissaker :)
Dags att köra hem min lillebror som är här och sen åka ner till hea som är vid rampen, får passa på att var ute nu när det är sol, i helgen ska det regna igen!