nyårsafton + framsteg

Denna nyårsafton hade vi tänkt spendera hemma med familjen och ta det lugnt. Oavsett om vi varit sjuka eller ej. Vi hade så mysigt förra året när vi var sjuka, åt trerätters och kollade på raketer, så vi ville köra på samma i år.
Nu på förmiddagen hade vi tänkt oss en liten pulkapromenad för att få frisk luft, men Leo ville inte gå ut. När Alva hade fått på sig overallen så sa han "Leo sova soffan". Han ville alltså hellre sova än att gå ut och åka pulka.   Så han ligger och sover och jag och Alva har lekt en stund i Leos rum.




Hea är och handlar det sista till ikväll. Det blev nämligen lite ändrade planer.
Heas bror och hans tjej frågade om de fick komma och spendera nyårsafton med oss då deras tidigare planer blivit ändrade. Så det fick bli så istället. Ska bli kul även fast vi hade tänkt oss annat från början :) vi ska göra plankstek och marängswiss, spela Bingolotto, sällskapsspel och se raketer, så det blir ändå lugnt hemma. Hoppas bara att barnen samarbetar när vi ska spela Bingolotto haha.. Vet hur vi brukar ha det om kvällarna här, Alva brukar somna för natten helt vid 22 och Leo tar det ett bra tag för innan han somnar.. Men det ordnar sig nog.

Alvas ögoninflammation är likadan som förut, möjligtvis att rodnaden i ögat börjar ge med sig lite.
Leos öroninflammation vet jag faktiskt inte.. Han har ju inte sagt tidigare att han haft ont, men nu har han börjat säga att det låter konstigt i öronen, att det gör ont och igår var hans högra öra helt rött.
Jag och hea är iallafall friska. Knappt så man törs säga det högt.

Imorse efter frukosten så frågade hea Alva "var är mamma", blev lagom chockad när hon pekade på mig! Sen formade hon munnen och försökte säga mamma (lyckades inte riktigt).
Katt vet hon vad det är och kan säga. Det var nog faktiskt hennes första riktiga ord hon förstod och kunde säga.
Hon vet även hur bilar låter. Antar att det är Leo som kört med bilar och så har hon sett för när hon kör en bil så "brummar" hon, som bilar låter.

Trots att Leo är stor så händer det saker i utvecklingen där också, såklart. Häromdagen överraskade han oss rätt bra. Han skulle gå och lägga sig och innan vi sa godnatt så sa han, helt utan förvarning "ni är bäst" till mig och hea. Det kan vara det finaste jag någonsin hört. Det gick rakt in i hjärtat.
Imorse innan de andra i familjen vaknade så satt jag och Leo och ritade. Då ritade han en teckning och sa "jag skriver morfar". Jag hade inte en aning om att han visste att det finns något som heter skriver. Vi har alltid sagt rita eller måla. Men imorse så skrev han minsann morfar på sin teckning. Svårt att tyda dock haha
När vi var på akuten med honom på juldagen så lyssnade de på hans lungor och kollade i öronen. Efter de kollat på honom så gjorde de samma saker på Alva. Hon blev lite ledsen och då var Leo snabb fram med handen, klappade henne på huvudet och sa "ingen fara Alva". Han är så himla fin innerst inne.


Igår var vi ute en liten stund